2011-07-12

Planering, planering och mer planering

Det är väldigt mycket just nu, hur sjutton jonglerar man med en 2½ åring som ska vara hemma från dagis i 4 veckor till, och lyckas underhålla och sysselsätta honom varje dag. Samtidigt som man ska knyta an till lillebror och lägga tid på honom.
Som tur är visar Filip inte ett dugg svartsjuka gentemot Sam, han bara accepterar att lillebror inte kan vänta med maten eller att han blir rädd och ledsen när man skrämmer honom (Filips favoritsysselsättning just nu är att skrämma folk) utan han pussar och gosar jättemycket med honom.
Vi har visat tydligt att även om vi sitter med Sam eller ger honom mat, byter blöja ja vad som helst, så kan Filip ändå sitta med eller stå vid skötbordet och titta på! Jag tror att det har varit bra för honom!

Idag ska vi ner på BVC igen och kolla av vikt och sådant, man går ju rätt så ofta nu i början, med Filip blir det väl en gång till i år, och sedan inte förrän han fyller 4 tror jag.
Har kollat Filips utveckling efter den här boken, och idag gör han allt utom 3 grejer som 4-åringarna ska göra när man är på kontroll. Han berättar begripligt (för mig iaf även om andra behöver tolkningshjälp ibland), räknar till 3-4 oftast rätt också, han går balansgång, gör kullerbyttor, hoppar jämfota, hoppar från grejer, ritar motiv (försöker iaf) och det har bara exploderat med nya ord!
Han härmar precis allt och alla, så man får verkligen passa sin tunga!

Lillebror Sam är snäppet större än vad Filip var, troligen för att vi började med ersättning med detsamma, jag vägrade sitta och amma hela tiden och sedan pumpa som en tok, som jag gjorde med Filip, 3 dygn tog det innan Filip fick ersättning, det kom ingenting ur brösten så den stackarna var ju inte mätt, vilket resulterade i att han gick ner mycket mer än vad Sam har gjort.
Så antagligen blir nog Sam en stor gosse som Filip var!! 3 månader gammal vägde Filip 7600 gr..... hmmm.

Läste på aftonbladet nyss om en pojke från Texas som när han föddes vägde 7.3 kg, det är ju helt bisarrt, visserligen hade mamman typ 1 diabetes som gör barnen större men ändå, det är ju helt sjukt, bara hoppas att man hinner byta kläderna man köpt liksom! Som tur är föddes pojken med kejsarsnitt för fy fan för att klämma  ut en 7-kgspojke!


Inga kommentarer: